Een glasheldere, overtuigende offerte

Van idee naar woord … van woord naar daad!

Alle teksten door ons laten schrijven? Een gedeelte? Of gaat het je alleen om een kritisch advies van een objectieve buitenstaander met veel tenderervaring? Als Tendertijgers doen we dat allemaal. Met ideeën, woorden en daden. Kies precies de dienst die bij jouw vragen past.

Om te beginnen: onze 3 ‘basics’:

1. Hoe staat je ervoor?

Wat wij voor je doen? We beginnen met een tekstcheck (onze ‘nulmeting’) om de sterke en zwakke kanten van eerdere aanbestedingsteksten boven tafel te krijgen. Wij analyseren tekst en vorm en maken een lijst met tops en tips. Deze lijst vormt het startpunt van een content- en denksessie. En we gebruiken de lijst als meetlat voor tussentijdse evaluaties.

2. Wat wordt je aanpak?

Een aanbestedingsdocument begint met een solide plan. Daarvoor organiseren wij een denktanksessie: samen met jou bekijken we het programma van eisen en denken we met je mee over de opzet en inhoud van de tekst. In deze fase bepalen we samen de vorm, de structuur en de tone of voice van het document.

3. Geheel of gedeeltelijk schrijven?

Bij TenderTijgers kun je alle kanten op. Wij schrijven de hele aanbestedingstekst voor je. Of een gedeelte. Ook kunnen wij een redactieslag doen over de tekst die je zelf schrijft. Of een review, waarbij je een lijst met tien concrete verbeteradviezen ontvangt die je zelf verwerkt. Ons doel is in alle gevallen: een glasheldere, overtuigende offerte. In klare, concrete en klantgerichte taal.

Hier helpen wij je ook mee:

4. Beeldkeus en vormgeving

Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden. En dus ondersteun je je offerte met foto’s en verhelderende illustraties. Beelden maken het ongezegde voelbaar. En ze zorgen ervoor dat je lezers snel de kern van je verhaal begrijpen.

De vormgeving (lay-out) is de verpakking van je verhaal. Wordt het opvallen of afvallen? De eerste klap moet raak zijn. TenderTijgers adviseert je vanuit een consistent concept: passend bij je organisatie, aansluitend bij je doelgroep.

5. Voorbereidend werk

Kom in beeld: in een sessie van vier uur bekijken en bespreken wij hoe je je voorafgaand aan een tender in beeld brengt bij je prospects. Denk aan whitepapers, de inzet van social media en inhoudelijke presentaties. Zodat opdrachtgevers je al kennen voordat je inschrijft op hun aanbesteding.

6. Naar een grotere Gunfactor

Welke kwaliteiten van jouw bedrijf waardeert je prospect? En welke kwaliteiten komen minder uit de verf? In een sessie van vier uur bekijken en bespreken wij hoe je je bedrijf positief neerzet. Zo vergroot je de gunfactor bij je klanten.

7. Follow up

Blijf in beeld: je gebruikt je tenderervaring om de band met je prospects aan te halen. Nu en in de toekomst. We bekijken met welke communicatieve activiteiten je het contact positief uitbouwt. Social media spelen hierbij een rol. Maar ook het organiseren van kleine of grote evenementen, zoals een bijeenkomst om kennis te delen.

8. Zelf beter leren schrijven

Schrijfcoaching: wij leren jou, je tendermanager of andere schrijvende medewerkers de fijne kneepjes van wervend, concreet en helder schrijven. Dit doen wij altijd op basis van jouw eigen teksten. Onze schrijfcoaching is individueel.

Workshop of training: tijdens een workshop van een dagdeel of een training van meerdere dagdelen leren we je team pakkend en concreet te schrijven. Ook dit doen wij altijd op basis van jouw eigen teksten. De workshop of training is voor een groep van maximaal tien deelnemers. Tijdens de workshop besteden we aandacht aan je UPS’s, een goede structuur van je tekst en manieren om de klantvraag voorop te stellen. Ook taalgebruik komt aan bod: schrijven in klare taal, zo concreet mogelijk.